interieur review

Back to basic: rotan

Rotan lantaarn interieur

Dit jaar is er in interieurland veel aandacht voor natuurlijk materialen. Het materiaal rotan en veel groene elementen zijn hier een mooi voorbeeld van. Rotan geeft je interieur een warme en gezellige uitstraling en is ook nog eens extra goed te combineren met groene planten. Een item wat eigenlijk onmisbaar is in elk interieur is een fijne lantaarn. Een lichtbron die altijd aanwezig is! 

Rustig met rotan

Je kan natuurlijk gaan voor grote items van rotan, zoals de bekende rotan zitstoeltjes uit de jaren 60. Maar wat dacht je van één mooi woonaccessoire dat je op elke plek weer in je interieur kan verwerken, want zeg nou zelf wie houdt er niet van fijn schuiven met woonaccessoires op een rustige zondagmiddag. Ik koos voor de Jazara rotan lantaarn van Houss. Die leent zich hier perfect voor!

Lantaarn_rotan_woonblog 2

Houss lantaarn woonblog

Rotan voelt zich thuis in elke woonstijl. Strak, pastel, design… Door de lichte naturel kleur past hij zich zo aan. Je kan wat planten toevoegen aan het geheel om een botanische stijl te creeeren of wat zachte kussens, plaids en aardewerk om meer te gaan voor een hammam look. In de webshop van Houss vind je trouwens nog veel meer om die botanische of hammam look compleet te maken!

Groen + rotan = botanische sfeer

Planten geven je interieur zoveel meer sfeer en leven. Kleinere (vet) planten kan je goed groeperen in kleine kasjes of onder stolpen om ze zo meer aandacht te geven. Voeg daar de rotan lantaarn aan toe en je botanische woonstijl is helemaal af. Zelf ben ik dol op de botanische woonstijl, door al het groen geef je een ruimte meer levendigheid. De lantaarn houdt het geheel rustig en geeft het een extra natuurlijke look. Hij staat leuk op je kast maar ook op de vloer. Doordat de rotan lantaarn van groot formaat is valt hij altijd op. Voeg er een mooi plaid aan toe of misschien een klein bijzettafeltje erbij en je gestylde hoekje is klaar! Zelf gebruikte ik een boomschijf, hieronder schroefde ik een paar wieltjes en klaar is je bijzettafeltje.

Houss lantaarn woonblog

Rotan in je tuin

In de lantaarn zit houder en een glas waar je een waxinelicht in kunt plaatsen. Doordat een hengsel aan de lantaarn zit heb je ook de mogelijkheid om deze eye catcher gemakkelijk te verplaatsen en hem zelfs op te hangen. Ik zie hem zo voor me; op een mooi overdekt terras in de tuin met een waxinelichtje erin. Overdag een mooie blikvanger en ’s avonds een fijne lichtbron voor tot in de late uurtjes. Stokbroodje, wijn.. laat die zomerse temperaturen maar snel weer terugkomen in Nederland!

Houss lantaarn woonblog

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter