woonstijl

Botanisch wonen

botanisch woonstijl

Je ziet ze overal voorbij komen: cactussen, mini vetplantjes en de oude biologie posters die vroeger in je klaslokaal hingen. Maak kennis met de botanische woonstijl die de Nederlandse woonkamers insluipt. De term botanisch betekent alles wat te maken heeft met de plantkunde. Met deze woontrend haal je letterlijk de natuur in huis met natuurlijke producten. 

Een rustige basis is altijd goed in huis. Hiermee maak je het voor jezelf mogelijk om te variëren met kleuren en woonaccessoires. Groentinten overheersen binnen het kleurpalet gecombineerd met grijs, wit en mosterdgeel. Natuurproducten passen perfect bij een botanisch interieur. Vintage prints van planten en dieren voeg je toe in de vorm van bijvoorbeeld posters, behang of woonaccessoires als terracottapotten, rotan manden en oude fotolijsten.

kringloopgelukBack to nature

De natuur is de grootste inspiratiebron van deze trend. Het plantenrijk bevat zoveel bijzondere vormen en kleuren waardoor deze makkelijk zijn toe te passen in ieder interieur. De mooiste botanische woonaccessoires kan je natuurlijk bij een woonwinkel kopen maar om helemaal voor een duurzaam groene look te gaan kies je voor tweedehands accessoires. Niet alleen de look en feeling van het verweerde product maar ook het verhaal erachter voegt een meerwaarde toe aan je interieur.

Verzamel mooie tweedehands lijsten met ingedroogde bloemen en vlinders en hang deze in collage stijl aan je witte muur, hierdoor valt je mooie verzameling nog eens extra op.

kringloopschilderij

slaapkamermuur1Deze woonaccessoires gaan hand in hand met de botanische woontrend:

  • Planten, cactussen.. zolang het maar groen is
  • Vintage apothekersflessen
  • Fotolijsten met ingelijste bloemen en bladeren
  • Kussens van natuurlijke materialen
  • Alles met kriebelige insecten

 

woonblog botanisch wonen

Geen reacties

Laat een reactie achter