woonplanten

Wonen met planten

Een ongezellig hoek, een lege plek in de vensterbank of gewoon op je salontafel. Je woonkamer inrichten met mooie planten zorgt voor veel sfeer en je creëert op een simpele manier een fijne en gezonde leefomgeving. Wist je trouwens dat het effect van planten in huis ook invloed heeft op je humeur? Ze zorgen namelijk voor verlaging van onder andere stress. Dus dat wordt extra genieten van je groene vrienden!

Voordat je een plant koopt is het belangrijk dat je je afvraagt in welke ruimte je hem gaat plaatsen. Elke plant is anders. Sommigen staan liever in een warme ruimte en de andere houden van een meer vochtige omgeving. Is er veel licht of juist weinig en is het er wel eens fris? Het lijken veel vragen, maar op deze manier heb je straks langer plezier van je woonplant.

Kamerplant woonkamerDe pannenkoekplant
De plant die de laatste tijd in de spotlight staat in het interieur is de pilea peperomioides, oftewel de pannenkoekplant! Ook ik ben fan van pannenkoeken dus deze plant mocht zeker niet ontbreken in mijn interieur. De pannenkoekenplant was in de jaren ’70 populair en later verdween hij eigenlijk een beetje uit beeld. De laatste tijd is hij weer helemaal terug van weg geweest; hij is mooi, decoratief en redelijk makkelijk te onderhouden.

Pannenkoekplant interieur woontrendPannekoekplant woontrendPannenkoekplant woonplant

 

You Might Also Like

Geen reacties

Laat een reactie achter