DIY kinder verjaardagstaart

Hoera, Vieve 1 jaar! Voor haar eerste verjaardag moest er natuurlijk een mooie taart komen mét taarttopper. Omdat op het geboortekaartje van Vieve bosdieren stonden en dit ook het thema van haar slaapkamertje is is het dan ook geen verrassing dat er bosdieren op de verjaardagstaart moesten komen. Zelf ben ik geen hele grote bakheld dus ik wou het er niet op gokken om een taart te bakken die vervolgens mislukt op de dag zelf.

Een DIY verjaardagstaart
Voor de verjaardagstaart koos ik een kant en klare Red Velvet taart van de Plus. Deze ziet er niet alleen heel mooi uit maar smaakt ook nog eens heerlijk. Verder hadden we nog een monchou besteld en voor de kinderen wat kleine frambozen taartjes die er ook nog eens heel schattig uitzagen. De taart heb ik gepresenteerd op een houten boomschijf voor een natuurlijke uitstraling. Bovenop de taart heb ik zelf een kleine vlaggenlijn gemaakt met twee takjes en vlaggetjes uitgeknipt uit kraft karton. Zo heb je toch op een hele simpele manier snel een leuke taarttopper met vlaggetjes.

Bosdieren op de taart
Voor de bosdieren ben ik even opzoek geweest want nergens kon ik het goede formaat en uitstraling vinden die ik graag wou op de verjaardagstaart. Uiteindelijk heb ik enkele diertjes besteld via Temu, deze waren binnen een week binnen én voor een budget prijs. Nu staan ze in de letterbak op de slaapkamer van Vieve, dus ze zijn ook nog eens erg leuk als decoratie of om mee te spelen.

DIY verjaardagsslinger met foto’s
Om de verjaardag nog een persoonlijk tintje te geven had ik een verjaardagsslinger gemaakt met leuke zwart wit foto’s van Vieve’s haar hoofd. Daarop heb ik een leuke feesthoed met pompom gemaakt in verschillende printjes voor een vrolijk effect. Mijn plan is om elk jaar zo’n leuke slinger te maken, ook leuk straks voor haar 18e verjaardag om ze terug te zien. De overige aankleding van de verjaardag zoals de ballonnen, jute vlaggenlijn en pompoms heb ik ook via Temu besteld.