Een vintage babykamer inrichten

Ik ben dol op vintage items en de leukste items vinden voor de slaapkamer van ons dochtertje. Een gouden combi! Ben jij ook dol op tweedehands items? Een vintage babykamer kan je door het gebruik van tweedehands items een eigen unieke uitstraling geven. Een vintage kinderkamer inrichten? Ik geef je graag wat tips.

Kies voor vintage meubels! Vintage meubels zijn de sleutel tot een vintage kinderkamer en geven het meteen een unieke sfeer. Kies bijvoorbeeld voor een oud ledikantje, een oude commode of een antieke kledingkast. Zorg er wel voor dat de meubels veilig zijn en voldoen aan de huidige normen. Je kan de oude meubeltjes in de huidige staat laten of ervoor kiezen om ze opnieuw te schilderen. Zo geef je een oud meubeltje gemakkelijk een tweede leven. Niet alleen mooi voor de babykamer maar ook erg duurzaam.

Ga voor warme kleuren. Kies voor warme neutrale kleuren voor de muren en de vloer. Deze kleuren geven de kamer een rustige en nostalgische uitstraling. Kies voor een leuk contrast voor een behang met een patroon zoals romantische bloemen of bosdieren.

Voeg vintage accessoires toe aan de babykamer. Vintage accessoires zoals oude fotolijstjes, rotan manden en oude spiegeltjes geven de kinderkamer een authentieke en warme uitstraling. Heb je een hobby aan kringlopen? Dan kan je nu helemaal losgaan. Ga op zoek naar unieke items op rommelmarkten, online of de kringloop. Vintage items maken de babykamer net even wat meer bijzonder, dus mix er rustig op los.

Gebruik warme stoffen: Gebruik vintage stoffen zoals kant, linnen, fluweel of zijde voor de gordijnen, beddengoed en kussens. Deze stoffen geven de kamer een zachte en romantische uitstraling. Of ga voor een mooie klamboe om het ledikant. Dit geef het kamertje net wat meer warmte.

Creëer een gezellige leeshoek: Creëer een gezellige leeshoek in de kamer met een oude stoel of bankje en een stapel vintage boeken. Dit is een plek waar je kind heerlijk kan wegdromen en tot rust kan komen.

Maak gebruik van verlichting: Verlichting kan een groot verschil maken in de sfeer van een vintage kinderkamer. Kies voor een oude kroonluchter, een vintage wandlamp of een oud tafellampje met stoffen lampenkap om de kamer een romantische en nostalgische uitstraling te geven.

Een vintage kinderkamer kan een prachtige en sfeervolle plek zijn voor je kind om in op te groeien. Door te kiezen voor vintage meubels, warme kleuren, vintage accessoires en stoffen, een gezellige leeshoek en mooie verlichting kun je een unieke en authentieke vintage kinderkamer creëren.