Een speelkeukentje in huis

Sinds de box uit de woonkamer is is er natuurlijk een plekje vrijgekomen voor een speelplek voor Vieve. Toen Vieve nog maar net een paar maanden was wist ik al dat ik graag een mooi houten speelkeukentje wilde die leuk is en daarnaast ook nog eens fijn in ons interieur past. Eerst waren we van plan om een houten speelkeukentje/speelhuisje zelf te maken tot dat we dit leuke exemplaar op Facebook Marketplace tegenkwamen! Precies wat ik voor ogen had, een klein prijsje en redelijk in de buurt om op te halen.

Een houten speelkeukentje diy
Het houten speelkeukentje is van zichzelf al prachtig door zijn mooie lichte hout. Wel hebben we er zelf nog wat dingen aan toegevoegd zoals het houten plankje met haakjes, hier kan Vieve bijvoorbeeld de pollepels aan hangen. Daarnaast hebben we een nieuw/oud kraantje erop gezet. We vonden nog een oud kraantje thuis die we goud hebben gespoten, heel simpel maar geeft je keukentje meteen weer een andere uitstraling. Aan de zijkant bevestigden we nog wat gouden knopjes voor de theedoeken. En aan de andere zijde bevestigden we een hangmandje van de kringloop. Handig voor de losse houten bakjes, ook deze vond ik bij de kringloop.


Houten accessoires voor de kinderkeuken
Vieve speelt tot nu toe elke dag met haar keukentje en vindt het dan ook helemaal geweldig om te roeren in de pannetjes en de afwas te doen. We hebben ook al wat keukenaccessoires aangeschaft die niet meer pasten in het keukentje, zoals een broodrooster en koffiezetapparaat. Hiervoor kocht ik een rotan krukje bij de kringloop voor naast het keukentje, duurzaam en handig ter uitbreiding van je speelkeuken. Verder hebben we veel houten speelgoed voor in het keukentje zoals; keukengerei als spatels, bakjes, pannen en natuurlijk ‘etenswaar’ met klittenband.

Tweedehands keukenspeelgoed voor je keukentje
We kochten wat keukenspeelgoed nieuw voor Vieve maar ook bij de kringloop kan je goed slagen voor het keukentje. De mandjes waar ik het etenswaar in opberg komen hier vandaan, net als de garde, houten bakjes, het vaasje en de overige decoratie wat ik heb opgehangen. Ook vond ik nog de mooiste vintage theekopjes om mee te spelen, maar daar wachten we natuurlijk even mee tot ze iets ouder is.