5x kringloopgeluk in ons interieur

Dat mijn favoriete hobby kringlopen en marktplaats afstruinen is, is geen geheim. In ons interieur vind je dan ook veel tweedehands woonaccessoires terug. Leuk voor de portemonnee en goed voor het milieu. Door de jaren heen heb ik al heel wat leuke woonitems tweedehands gevonden, benieuwd naar mijn top 5 kringloopgeluk?

01. Stylen met oude gistflessen
Vazen koop ik bijna niet meer nieuw, de meeste komen dan ook bij de kringloop vandaan. Hier vind je ze in alle vormen, maten en kleuren. Ik ben vooral fan van aardewerkvazen, vazen van het merk West Germany en natuurlijk grote vintage gistflessen. Thuis hebben we momenteel vier grote vintage gistflessen staan, in het voorjaar gevuld met vers fluitekruid en in najaar met gedroogde takken of een mooie grote bereklauw uit de berm. Gistflessen kan je natuurlijk ook nieuw in een woonwinkel kopen maar door zijn vintage geleefde uiterlijk maakt het hem extra mooi en interessant. Daarnaast zijn ze meestal door hun grote formaat eyecatchers in je interieur.

02. Een vintage leren poef in je interieur
Favoriet in ons interieur, voor bij de bank of naast de loungestoel; onze leren poefen. De vintage bruine leren poef is handig om bij de bank te schuiven maar staat normaal bij ons naast de stoel, met een dienblad erop is het zo een handige bijzettafel. Afwisselen in het interieur doe ik natuurlijk graag, dus in het voorjaar komt de witte leren poef dan ook naar beneden voor een beetje frisheid in het interieur.

03. Vintage vloerkleed in onze woonkamer
Ik wissel graag af met vloerkleden, in het najaar lekker hoogpolig en in het voorjaar weer laagpolig. Ik was al een tijdje opzoek naar een vintage vloerkleed in een mooie kleurstelling dat aansluit bij de rest van ons interieur. Op Marktplaats kwam ik dan ook deze fijne variant tegen in warme donkere kleurtinten.

04. Handgemaakt (vintage) serviesgoed
Mooi serviesgoed mag nooit ontbreken op tafel en ik ben dan ook dol hierop. Het liefste handgemaakt servies in mooie aardetinten. Schaaltjes en borden in deze kleurstellingen kan ik dan bijna ook nooit laten staan. Andere keukenaccessoires als houten snijplanken, koffieplankjes en vintage drinkglazen gaan ook altijd mee naar huis. Dit geeft je keuken meer karakter en hoe leuk is het om je eettafel hiermee gezellig aan te kleden voor speciale gelegenheden.

05. Vintage kastje voor de babykamer

Op Marktplaats vond ik het mooiste kastje in een mahonie kleur met glazen deurtjes voor op de babykamer. Volgens de eigenaar nog van hun overgrootmoeder geweest die hem ook weer heeft gekregen van haar moeder, dus een kastje met een mooi verhaal. Dit oude kastje straalt zoveel warmte en charme uit dat hij meteen je kamer een fijne nostalgische uitstraling geeft. De babykamer heeft al een commode om het meeste in op te bergen, dus het extra kastje voor de babykamer hoefde niet al te groot te zijn. Mochten de kinderen iets groter zijn wil ik later van het kastje een muizenhuis/poppenhuis ervan maken, hoe schattig zal dat staan. Het vintage kastje zelf is zo zonde om te schilderen maar door een mooi bloemenbehang op de achterwand te plaatsen heb ik er toch een eigen draai aan gegeven.

Meer kringloopvondsten zien? Via mijn instagram deel ik altijd de leukste kringloopgelukjes en Marktplaatsvondsten.